Tervetuloa
hevosharrastuksen pariin Suomen Ratsastajainliiton hyväksymälle ja valvomalle
Tallille.
Ratsastus on
hyvä harrastus ja hieno liikuntamuoto. Sen myötä tutustuu samanhenkisiin ihmisiin
joiden kanssa voi jakaa hevoskokemuksiaan. On tärkeää, että tallilla jokainen
tietää ja noudattaa sääntöjä, koska turvallisuus on erittäin tärkeää. On myös
tärkeää, että jokaisella on mahdollisuus osallistua toimintaan, kaikki ovat
ystävällisiä toisilleen ja tulevat keskenään toimeen. Muistathan, että toisten omaisuutta ei käytetä ilman lupaa ja varastaminen on rikos. Tallilla on tallentava videovalvonta.
Ohjeita
tallielämään:
Ø
Lainattavat kypärät löytyvät satulahuoneesta kaapista jossa lukee "lainattavat kypärät". Otathan huomioon, että vuoden 2018 alusta lähtien kypärästä tulee löytyä turvallisuusmerkintä VG1. Tallin lainakypäröistä merkintä löytyy.
Ø Tallille tulee saapua puolituntia ennen oman tunnin alkua. Ratsastajat laittavat hevoset kuntoon ennen tunnin alkua jos hevonen ei ole edellisellä tunnilla. Varaa siis aikaa hevosen laittoon. Jos hevonen ei jatka seuraavalle tunnille, ratsastaja huolehtii harjatun hevosen sille osoitettuun paikkaan ja varusteet puhdistettuina paikoilleen. Yleinen käytäntö on, että ratsastustunnille tultaessa varataan aikaa puolituntia ennen ja puolituntia jälkeen oman tunnin. HUOM! Alkeiskurssien ja alkeisjatkokurssien ohjattu kokonaisaika on kaksi tuntia! Mikäli haluat jäädä tallille touhuamaan ja avustamaan muita se sopii yli 12-vuotiaille. Alle 12-vuotiaat eivät voi jäädä viettämään aikaa talille ilman huoltajan valvontaa. Poikkeustapauksissa asiasta tulee sopia Terhin kanssa erikseen. Talli ei ole lastenleikkipaikka, eikä ratsastuksenopettaja ole lastentarhanopettaja. Tallilla on paljon lapsille suunnattua ohjattua toimintaa.
Ø
Säännöllisesti ratsastaville
suositellaan oman kypärän hankintaa.
Ø
Turvaliivin käyttöä suositellaan,
varsinkin estetunneilla.
Ø Jalkineiden tulee olla pienellä
korolla varustetut (esim. kumisaappaat). Talvisin parhaat jalkineet ovat kuomat. Lämpimämpänä aikana ratsastuskengät ja ratsastussaappaat ovat parhaimmat jalkineet, mutta eivät välttämättömät.
Ø
Ratsastaessa ja taluttaessa käytetään
aina käsineitä.
Ø
Jokainen käyttää turvakypärää
ratsastaessa. Lapsille sitä suositellaan myös hoitaessa.
Ø Varusteet puhdistetaan aina ratsastuksen jälkeen. Välineet löytyy tiskipöydän yläpuolelta korista ja satulasaippua löytyy tiskipöydältä.
Ø Keke ja Kiti hoidetaan käytävällä. Keke edessä ja Kiti takana. Kiti on hyvällä kelillä mahdollista hoitaa myös pesupaikalla. Goofy hoidetaan aina kiinni sidottuna karsinassa, käytävällä tai pesupaikalla. Goofylle voidaan tarpeen vaatiessa laittaa hoitamisen ajaksi kuonokoppa. Aatu hoidetaan uuden tallin käytävällä tai karsinassa kiinni sidottuna. Beira hoidetaan käytävällä. Beiran edessä täytyy käyttäytyä todella rauhallisesti, koska on se on arka niskastaan. Beiran pää harjataan niin, että käytävänarut irrotetaan ja pidetään kiinni riimunnarusta. Näin sadaan estettyä mahdollinen vetopaniikki. Diva hoidetaan karsinassa vapaana. Lennu hoidetaan karsinassa vapaana tai kiinni sidottuna tai käytävällä. Pilli, Aimo ja Didi hoidetaan karsinassa vapaana tai käytävällä.
Ø Terhin talli tekee tiivistä yhteistyötä Someron seudun hevosurheilijat ry:n kanssa. Ratsastajainliiton ohjeistuksen mukaan kaikkien säännöllisesti ratsastavien tulee olla seuran jäseniä. Jäsenenä saa mm. erittäin hyvän vakuutuksen harrastustoimintaan ja paljon muita mukavia etuja. Seuralla on luvassa paljon mielenkiintoista toimintaa. Terhi toimii seuran jäsensihteerinä joten ottakaa reippaasti yhteyttä jos on jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä. Jäsensihteerin sähköpostiosoite on terhi.toivonen1@gmail.com. Jäseneksi voit liittyä osoitteessa www.ratsastus.fi
Ø
Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa,
joten jos jokin asia mietityttää niin kysy reippaasti!
Ø
Ulkohuussi löytyy tallin vierestä ja
se on vapaasti asiakkaiden käytössä.
Ø Satulahuoneista löytyy hevosten varusteet merkatuilta paikoilta, jokaiselle on olemassa myös oma harjalaatikko/kassi. Varusteet löytyvät niistä talleista missä hevoset asustavat. Pihattoponien varusteet löytyvät vanhasta tallista.
Ø
Ennen ja jälkeen ratsastuksen hevoset
harjataan huolellisesti ja kaviot puhdistetaan. Jos huomaat hevosessa jotain normaalista poikkeavaa, niin ilmoita siitä viipymättä opettajalle tai tallityöntekijälle (esim. kenkä
puuttuu tai on haava).
Ø
Hevonen on pakoeläin, joten tallilla
kiljuminen ja juokseminen on ehdottomasti kiellettyä.
ØKunnioita toisten tuntia olemalla
kentän ja maneesin laidalla rauhallisesti.
Ø
Opettaja hoitaa opetuksen ja varmasti
pyytää apua jos sitä tarvitsee. Mikäli haluat auttaa lannan keräämisessä tunnin aikana, kerro siitä opettajalle.
Ø
Oppilaat eivät saa hakea
poneja/hevosia tarhoista yksin. Opettajan tai jonkun tallin isommista oppilaista on oltava sovitusti mukana.
Ø
Hevosten ja ponien tarhoihin/karsinoihin ei saa
mennä ilman lupaa.
Ø Hevosille ei saa syöttää mitään makupaloja ilman lupaa.
Tallipupuja saa ihailla Aimon ja Didin tallissa. Lapset eivät saa ottaa pupuja syliin ilman isompien apua. Pupujen nimet ovat Vilppu ja Mörkö.
Tuntien maksaminen:
Tuntimaksut suoritetaan Hopotin kautta varauksen yhteydessä. Ryhmien yms osalta maksut voidaan sopia hoidettavaksi mobilepayn, käteisen tai yleisimpien pankki - ja luottokorttien kanssa.
Peruutuskäytäntö on 24h! Jokainen huolehtii itse peruutukset Hopotista. Sieltä näkyy myös korttien voimassaoloaika. Korvaavat tunnit pitää varata itse sopivan taitotason ryhmästä.
Tallin pakkasraja on -15 astetta. Seuraa pakkaspäivinä/ myrsypäivinä tiedottamista tallin fb ja nettisivuilla ja hopotissa. Klo 14 mennessä on tieto järjestetäänkö tunnit vai ei.
Ø Jos sinulla on hyviä ideoita toiminnasta mitä tallille haluaisit, niin vinkkaa siitä opettajalle.
Meidän tallimme
tavoitteena on luoda kaikille harrastusympäristö jossa jokaisen on hyvä olla
omana itsenään ja kaikki saavat mahdollisuuden hevostaitojen opetteluun
pienryhmissä mukavilla ja tehtäviinsä sopivilla hevosilla ja poneilla.
Turvallisia harrastushetkiä!
Terkuin Ratsastuksenohjaaja Terhi Puh. 044 3055 005 info.terhintalli@gmail.com